Hetmańska 8,
Białystok, 15-727

Adam
Kategoria:

JADŁOSPIS

Świat Ucznia Prywatna Szkoła Podstawowa w Białymstoku

12.02.2018 - 23.02.2018

Poniedziałek 12.02.2018:

Śniadanie: Zupa mleczna, płatki zbożowe, ciemne pieczywo, masło, szynka wieprzowa, sałata, ogórek świeży, herbata owocowa

(*Alergeny: 1,6,7,9,10)

Obiad: Zupa pomidorowa, gotowany schab w sosie własnym, kasza gryczana, gotowana marchewka z groszkiem, kompot

(*Alergeny: 1,7,9,10)

Podwieczorek: Kisiel owocowy, maślane herbatnik, kompot

(*Alergeny: 1,6,7)

Wtorek 13.02.2018:

Śniadanie: Maślanka owocowa, parówka, ketchup, bułka pełnoziarnista, masło, szczypiorek

(*Alergeny: 1,6,7,9,10)

Obiad: Zupa porowa, udko z kurczaka, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

(*Alergeny: 1,7,9,)

Podwieczorek: Rogalik z dżemem owocowym- niskosłodzona , ½ owocu, kompot

(*Alergeny: 1)

Środa 14.02.2018:

Śniadanie: Pieczywo ciemne, masło, ser żółty, papryka, koktajl owocowy, herbata owocowa

(*Alergeny: 1,6,7,9,10)

Obiad: Zupa kapuśniak, serniczki z polewą z jogurtu owocowego, kompot

(*Alergeny: 1,7,9)

Podwieczorek: Ciasto buraczkowe - niskosłodzone, ½ owocu, kompot

(*Alergeny: 1)

Czwartek 15.02.2018:

Śniadanie: Bułka kajzerka, masło, polędwica drobiowa, sałata, ogórek świeży, kawa inka z mlekiem

(*Alergeny: 1,6,7,9,10)

Obiad: Zupa rosół z makaronem, filet z piersi z kurczaka, ziemniak, surówka z czerwonej kapusty, kompot (*Alergeny: 1,9)

Podwieczorek: Muffinki waniliowe z nasionami chia - niskosłodzone, pestki słonecznikowe – niesolone, kompot

(*Alergeny: 1,5)

Piątek: 16.02.2018:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista, masło, wędlina kaziuk, sałata, pomidor, kakao z mlekiem

(*Alergeny: 1,6,7,9,10)

Obiad: Barszcz czerwony, kotlet rybny z dorsza z sosem pomidorowy, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot

(*Alergeny: 1,4,9)

Podwieczorek: Gofry niskosłodzone, sok owocowy

(*Alergeny: 1)

Poniedziałek 19.02.2018:

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bułka pełnoziarnista, masło, polędwica wieprzowa, papryka, sałata, herbata owocowa

(*Alergeny: 1,6,8,9,10)

Obiad: Zupa ryżowo - warzywna, penne z sosem bolognese i mięsem wieprzowym, kompot

(*Alergeny: 1,7,9)

Podwieczorek: Jagodzianka, ½ owocu, kompot

(*Alergeny: 1,3)

Wtorek 20.02.2018:

Śniadanie: Jajecznica, ciemne pieczywo z masłem, ogórek świeży, jogurt owocowy, herbata owocowa

(*Alergeny: 1,3,7)

Obiad: Zupa ogórkowa, pierś z kurczaka w sosie marchewkowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty, kompot

(*Alergeny: 1,7,9)

Podwieczorek: Chałka z masłem i dżemem niskosłodzonym, sok marchwiowy

(*Alergeny: 1)

 

 

 

Środa 21.02.2018:

Śniadanie: Ciemne pieczywo, masło, schab pieczony, sałata, papryka, kawa inka

(*Alergeny: 1,6,7,9,10)

Obiad: Zupa jarzynowa, naleśnik z serem białym i polewą śmietanową, kompot

(*Alergeny: 1, 7,9)

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe, pestki dyni(bez soli), kompot

(*Alergeny: 1,8)

Czwartek 22.02.2018:

Śniadanie: Bułka kajzerka, masło, polędwica z indyka, sałata, pomidor, kakao z mlekiem

(*Alergeny: 1,6,7,9,10)

Obiad: Zupa kalafiorowa, kotlet mielony z sosem warzywnym, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka, kompot

(*Alergeny: 1 ,9)

Podwieczorek: Placuszki drożdżowe z jabłkiem, ½ owocu, kompot

(*Alergeny: 1,3)

Piątek 23.02.2018:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista, masło, kiełbasa krakowska, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem

(*Alergeny: 1,6,7,9,10)

Obiad: Zupa fasolowa, paluszki z fileta rybnego, ziemniaki, surówka z gotowanych buraków, kompot

(*Alergeny: 1,4,7,9)

Podwieczorek: Deserek mleczno - owocowy, ciasteczka kokosowe z siemieniem lnianym, kompot

(*Alergeny: 1,5,6,7,8)